سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
ریاضیات دنیایی بدون ریا
درباره وبلاگ


پیوندها
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 32
  • بازدید دیروز: 1
  • کل بازدیدها: 158808


کد ساعت فلش




fereydoun_asrae_-_Ye_Vaghtaei_-_(IroMusic).mp3">
WeblogSkin



پنج شنبه 92 بهمن 10 :: 11:6 صبح ::  نویسنده : فقط سکوت

دانشمندان به راز چگونگی ایجاد توالی‌های رفتاری توسط مغز پی بردند.

 

زمانی که شخصی خواندن و نوشتن یاد می‌گیرد، ابتدا الفبا و دستور زبان را می‌آموزد و سپس این عناصر را برای خلق جملات و عبارات توالی می‌دهد.

 

اکنون این پرسش مطرح است که چگونه مولفه‌های کوچک جدا برای تشکیل یک توالی منحصر‌به‌فرد و معنادار گرد هم می‌آیند.

گفته می‌شود، ناحیه‌ای در مغز به نام «گانگلیون بازال» در مکانیسمی موسوم به «قطعه‌بندی» دخیل است که این مکانیسم به مغز امکان سازماندهی‌کردن خاطرات و فعالیت‌ها را می‌دهد. تاکنون دانشمندان در خصوص چگونگی عملکرد چنین مکانیسمی در مغز آگاهی نداشتند.

«روی کاستا»، دانشمند علوم اعصاب و همکارانش در «برنامه علوم اعصاب چامپالیماود» (CNP) پرتغال به همراه «ژین جین» از موسسه «سالک» سن‌دیه‌گو نشان دادند، عصب‌ها به تسلسل عناصر فردی به شکل توالی رفتاری سیگنال می‌دهند.

روی کاستا گفت: ما به موش‌ها آموزش دادیم به تدریج توالی‌های سریع‌تر فشاردادن اهرم‌ها را انجام دهند و این عمل مشابه شخصی است که در حال یادگرفتن قطعه‌ای موسیقی با سرعتی فزاینده است. با ضبط فعالیت عصبی حین این فعالیت، توانستیم دریابیم عصب‌ها توالی کاملی از اعمال را به عنوان یک رفتار منفرد انجام می‌دهند.

ناحیه گانگلیون بازال دو گذرگاه اصلی (مستقیم و غیرمستقیم) را در برمی‌گیرد.محققان پی بردند فعالیت در این گذرگاه‌ها در طول انجام توالی رفتاری تا حدی متفاوت بود.

گانگلیون بازال و این گذرگاه‌ها در اجرای فعالیت‌ها نقش اساسی ایفا می‌کنند و چنین مدارهایی در ایجاد اختلال‌های عصبی مانند پارکینسون یا بیماری هانتینگتون موثر هستند. در بیماری هانتینگتون یادگرفتن توالی‌های عملی دچار نقصان می‌شود.

گفته می‌شود، تیمی 20 نفره از محققان به رهبری روی کاستا به مطالعه سازماندهی کاربردی در طول یادگیری و اجرای توالی‌های رفتاری ادامه خواهند داد.

جزئیات این مطالعه در مجله Nature Neuroscience منتشر شد.




موضوع مطلب :