سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
ریاضیات دنیایی بدون ریا
درباره وبلاگ


پیوندها
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 10
  • بازدید دیروز: 43
  • کل بازدیدها: 158213


کد ساعت فلش




fereydoun_asrae_-_Ye_Vaghtaei_-_(IroMusic).mp3">
WeblogSkin



جمعه 92 فروردین 23 :: 3:7 عصر ::  نویسنده : فقط سکوت

بینی انسانها تنها اندامی نیست که می تواند عطر فریبنده قهوه یا نان تازه را حس کند، چنین حسگرهایی در قلب، ریه و خون انسان هم وجود دارند.پیتر شیبرله  متخصص شیمی غذا در دانشگاه تکنیکال مونیخ و مرکز تحقیقات شیمی غذا در آلمان طی بیانیه ای اظهار داشت: با در نظر گیری تحقیقات جدید مبنی بر وجود حسگرهای بویایی در قلب، آیا می توان گفت که قلب بوی غذای خوشمزه ای را که شما چند لحظه قبل خوردید را احساس می کند؟ ما هنوز پاسخی برای این پرسش نداریم.

 

نتایج این کشف عجیب در انجمن شیمی آمریکا که در نیواورلئان برگزار شده اعلام شد.

وقتی که مواد شیمیایی که از غذا به واسطه هوا منتقل می شوند وارد بینی می شوند به گیرنده های بویایی می چسبند و آبشار کوچکی را تحریک می کنند که به مغز می گوید این بو چه بویی است.

پیشتر تصور می شد که این گیرنده ها تنها در بافتهای پوشیده از مخاطی وجود دارد که در انتهای بینی هستند، اما شواهد جدید می گویند که ساید اندامهای بدن نیز از این گیرنده ها برخوردارند.

برای مثال، سلولهای بنیادین دربرگیرنده گیرنده های بو هستند که گفته می شوند این گیرنده ها نقش مهمی در کمک به اسپرم برای تشخیص محل تخمک ایفا می کنند. شواهد درحال رشد امروز نشان می دهد که این گیرنده ها در قلب، ریه ها و خون نیز وجود دارد.

شیبرله  و همکارانش اخیرا به این نتیجه رسیدند که سلولهای خون انسان متمایل به ملکولهای مرتبط با بوهای خاص هستند. وقتی که دانشمندان سلولهای خونی را در یک سمت محفظه های مجزا قرار می گیرد و در سمت دیگر ترکیبهای بو دار قرار می گیرد، سلولهای خونی به سمت بو حرکت می کنند.

مشخص نیست که آیا این ترکیب خونی در بدن به همین شیوه ای کار می کند که در بینی عمل می کند یا خیر، اما شیبرله امیدوار است که بتواند به این پاسخ پی ببرد.

شیبرله در زمینه حس شناسی کار می کند به عنوان علمی که به بررسی این موضوع می پردازد که کدام یک از هزاران هزار ترکیب بویی برای ذائقه و بویایی انسان مهم است. این علم توضیح می دهد که چرا بو، مزه و احساس برخی غذاها به تحریک اشتها و یا عدم تحریک آن کمک می کند.

به طور خاص شیبرله به بوهای پیچیده در غذاهایی چون شکلات و قهوه توجه می کند. در آزمایشگاه وی، محققان بوها را به تشکیل دهنده های شیمیایی خود شکسته و آنها را به شیوه های دیگری ترکیب می کنند.

دانشمندان اکنون به این نتیجه رسیده اند که قهوه دربرگیرنده بیش از 1000 ترکیب بویی است که تنها 25 ترکیب آنها به گیرنده های بویایی می چسبند تا یک بو ایجاد کنند.




موضوع مطلب :