سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
ریاضیات دنیایی بدون ریا
درباره وبلاگ


پیوندها
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 127
  • بازدید دیروز: 5
  • کل بازدیدها: 158016


کد ساعت فلش




fereydoun_asrae_-_Ye_Vaghtaei_-_(IroMusic).mp3">
WeblogSkin



پنج شنبه 92 فروردین 22 :: 12:56 عصر ::  نویسنده : فقط سکوت

 

دانشمندان ژاپنی با استفاده از اسکنرهای MRI برای فاش کردن برخی از رمز و رازهای ذهن ناخوداگاه، اعلام کردند شیوه ای را برای "خواندن" رویاهای افراد یافته اند.محققان به آنچه که به گفته آنها نخستین رمز گشایی رویاهای خواب شبانه خوانده می شود دست یافته اند؛ موضوعی که قرن ها و از زمان باستان تا کنون گمانه زنی های بشریت را به خود معطوف کرده است.

 

محققان در آزمایشگاه های علوم عصبی محاسباتی ATR در توکیو از اسکن های MRI برای تعیین موقعیت دقیق آنکه کدام بخش از مغز در طول لحظات نخست خواب فعال است استفاده کردند.

این دانشمندان سپس افرادی را که در حال خواب دیدن بودند بیدار و از آنها در مورد تصاویر مشاهده شده سئوال کردند، فرایندی که 200 بار تکرار شد.

به گفته محققان این پاسخ ها با نقشه های مغزی که توسط اسکنرهای MRI تهیه شده بود مقایسه شد . آنها سپس پایگاه داده ای را بر اساس این نتایج تهیه کردند.

در تلاش بعدی توانستند تصاویر مشاهده شده افراد را در حین خواب با 60 درصد دقت پیش بینی کنند، این پیش بینی در مورد حدود 15 آیتم خاص از جمله انسان، کلمات و کتاب ها با بیش از 70 درصد دقت صورت گرفت.

یوکیاسو کامیتانی مجری این مطالعات گفت: با این آزمایش ها نتیجه گرفتیم که با ضریب موفقیت بالایی توانسته ایم  برخی از انواع رویاهای حین خواب را رمز گشایی کنیم.

رویاهای حین خواب از زمانهای باستان ذهن انسان را به خود مشغول کرده است اما عملکرد و معنای این رویاها ناشناخته باقی مانده است. کامیتانی افزود: معتقدم این نتایج گام مهمی به سوی خواندن دقیق تر رویاهاست.

گروه تحقیقاتی او اکنون در تلاش برای پیش بینی دیگر تجربیات رویاها از جمله بو، رنگ و احساس و همچنین کل داستانی است که فرد در رویا می بیند.

کامیاتی اظهار داشت: در صددیم شیوه دقیق تری را ارائه کنیم از این رو می توانیم بر روی بصری سازی رویاها کار کنیم.

کامیتانی با این حال تاکید کرد هنوز راه طولانی تا شناخت یک رویای کامل باقی مانده است.

به گفته وی رمزگشایی الگوها از فردی به فرد دیگر متفاوت است و پایگاه داده ای که آنها ارائه کرده اند نمی تواند برای همه افراد و به طور کلی و عمومی به کار گرفته شود.

در ضمن این آزمایش فقط از تصاویری استفاده کرده است که داوطلبان درست پیش از بیدار شدن مشاهده کرده بودند. خواب عمیق که در آن افراد تصاویر و رویاهای واضح تری را مشاهده می کنند هنوز یک راز باقی مانده است وهنوز مسایل بسیار زیادی در پرده ابهام قرار دارند.

دولت ژاپن در سال مالی که 31 مارس به پایان رسید حدود 35 میلیون دلار بر روی تحقیقات رویاهای خواب هزینه کرده است.

این فناوری می تواند به افراد ناتوان کمک کند تا دست و پاهای مصنوعی خود را با مغزشان حرکت دهند و یا به درمانی برای بیماری های روحی و دیگر بیماری های مرتبط با مغز در آینده منجر شود.

با این حال محققان بر رعایت جنبه های اخلاقی فناوری خود بسیار تاکید دارند، فناوری که می تواند به یک شخص ثالث اجازه مشاهده رویا و فکر دیگران را در آینده بدهد.

نتایج این تحقیقات درنشریه ساینس منتشر شده است.

در سال 2011 نیز گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا برکلی از یک سیستم MRI برای دستیابی به تصاویر از مغزی افراد در بیداری استفاده کرده و سپس از این تصاویر کلیپ تصویری ساختند.




موضوع مطلب :