مدیر اجرایی انجمن الزایمر ایران گفت: مجموعه ای از عوامل از جمله وراثت، بیماری دیابت، فشار خون بالا و آسیب های مغزی، خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش خواهد داد.
مینا جهانگیری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: یکسری از عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به آلزایمر در افراد وجود دارد که از بین این عوامل بعضی اثبات شده و برخی دیگر هنوز در مراحل پژوهش قرار داشته و نیاز به بررسی بیشتری دارد، اما به طور کلی عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به آلزایمر در فرد به سه دسته تقسیم می شوند.
جهانگیری خاطرنشان کرد: یک دسته از عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به آلزایمر که نقش آنها در ایجاد این بیماری ثابت شده، سن، سابقه فامیلی، ناهنجاری کوروموزوم 21، وجود ژن 4_APOE و جهش های ژنی است.
وی یادآور شد؛ ضربه و آسیب های شدید مغزی، کوچک بودن ابعاد سر و عوامل عروقی از جمله فشار خون بالا، دیابت و استعمال دخانیات از جمله عوامل موثر دیگر در افزایش خطر ابتلا به آلزایمر در افراد هستند.
جهانگیری تصریح کرد: احتمال افزایش خطر ابتلا به آلزایمر در افراد بوسیله افسردگی، قرار گرفتن در میدان های مغناطیسی پرفشار، کمبود ویتامینB12 و فولات، افزایش هوموسیتئین سرم، اختلالات خواب، زنانی که مصرف کننده هورمون های استروژنی بوده و تماس با آلومینیوم در مرحله پژوهش و بررسی های بیشتر قرار دارد، اما مبتلایان به این بیماریها باید بوسیله فعالیت های محرک مغز از جمله حل کردن جدول، پازل و بازی شطرنج و داشتن تعامل اجتماعی بیشتر از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند. |