ماهی Bronni . A ردپاهای اندکی از خود را در کنار مقیاسهای فسیلی و ستون فقرات بالهها بر جای گذاشت اما تعداد کمی از جمجمههای خرد و فسیل شده آن در درون زمین از پس میلیونها سال هنوز باقی ماندهاند.تحقیقات جدید نشان میدهد میلیونها سال قبل نوعی ماهی که اکنون منقرض شده از گروه کوسهها جدا شده و به گونههایی با استخوانهای سخت شامل انسانها تکامل یافته است.
به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین مطالعات، این گونهها که اجداد نخستین ما را نیز در بر میگیرند، دارای سر کوسهمانند بودهاند.
به گفته دانشمندان، استخوانهای این آبزی منقرض شده از غضروفهایی ساخته شده بود که به زنجیرهیی از گونههای با استخوان سخت از ماهیهای استخواندار گرفته تا انسانها تکامل یافت.
بنابراین «جان فینارلی» زیستشناس دانشگاه کالج در دوبلین مدعی است که اجداد مشترک تمامی مهرهداران آروارهدار از جمله انسان به کوسه شباهت داشتند.
فینالی و همکارانش در تحقیقاتشان نوعی ماهی به نام Acanthodes bronni که یکی از اعضای گروه ماهیان آکانتودیان بوده را مورد بررسی قرار دادند. این گروه شامل قدیمیترین ماهیان مهرهدار دارای آرواره است.
این آبزی حدود 290 میلیون سال قبل طی دوران اول (Paleozoic) میزیسته است. گروه کوسهها و گروه ماهیهای استخوانی نزدیک به 460 میلیون سال قبل از یکدیگر جدا شدند.
ماهی Bronni . A ردپاهای اندکی از خود را در کنار مقیاسهای فسیلی و ستون فقرات بالهها بر جای گذاشت اما تعداد کمی از جمجمههای خرد و فسیل شده آن در درون زمین از پس میلیونها سال هنوز باقی ماندهاند.
محققان در این مطالعه از قالبهای لاستیک سیلیکون این فسیلها برای بازسازی آنوتومی سر این ماهیها استفاده کردند.
تحقیقات دقیق آنها نشاندهنده وجود پشتهها و شیارهایی بود که قبلاً مشاهده نشده بودند. این دانشمندان 138 مشخصه این جمجمه را تعیین کرده و آنها را با جمجمههای chondrichthyes (گروه متشکل از کوسهها و ماهیها) و همچنین osteichthyes (ماهیهای استخواندار مانند ماهیهای ساردین و خال مخالی امروزی) مقایسه کردند و دریافتند که در مجموع سرهای acanthodian متعلق به کوسهها بوده است.
«مایکل کوتس» یکی از محققان حاضر در این مطالعه نیز به شباهت فراوان این ماهی به کوسهها اشاره کرد.